UneltePentruDezvoltare.ro

Curs de calificare sudor

Meseria este brățară de aur, însă meseria de sudor a devenit în ultimul timp o muncă dată uitării, mai ales din momentul dispariției școlilor profesionale. Însă această meserie nu a fost uitată și de angajatori. În 2015 salariul unui sudor putea atinge și suma de 2.500 lei NET pentru un angajat cu experiență și calificat, iar asta fără ca acelei persoane ce urma să fie angajată să îi se ceară nivel superior de studii (Facultate, Master, Doctorat). Prin urmare o persoană calificată poate depăși salariul angajaților cu studii superioare. Ziarul Financiarul anunța în 2014 că persoanele ce aplică pentru un post de sudor trebuie să aibă între doi și trei ani de experiență, dar și CERTIFICARE DE SUDOR. Cu acest lucru vă putem ajuta chiar noi. Participând la cursul nostru de formare veți obține informațiile și abilitățile necesare pentru a deveni sudor, iar dacă le dețineți deja, atunci veți obține certificatul ce va atesta aceste cunoștințe și vă va aduce în atenția oricărui angajator din România dar și din străinătate.

DESCRIEREA OCUPAŢIEI Sudorul realizează prin sudare o îmbinare nedemontabilă având ca rezultat obţinerea unei structuri interne continue şi omogene. Se realizează astfel repere, subansambluri, piese sudate şi alte componente, folosite în diferite domenii, industriale sau neindustriale, ca de exemplu: - construcţii metalice (grinzi, stâlpi, ţevi etc.); - instalaţii de ridicat (macarale, ascensoare etc.); - conducte pentru apă, abur, fluide tehnologice; - recipiente sub presiune; - cazane de apă caldă, apă fierbinte, abur; - altele.

Tăietorul este operatorul care utilizând energia termică (arc electric, flacără de gaze sau alte surse neconvenţionale de energie) decupează/taie diverse piese.

Datorită varietăţii procedeelor de îmbinare şi tăiere a materialelor, sudorii şi tăietorii se clasifică astfel:

1 Sudori pentru sudare manuală: - prin topire: - electric (cu electrozi înveliţi, în mediu de gaz, sub strat de flux sau alte procedee) - cu flacără de gaze (oxiacetilenică, gaze naturale, GPL, alte gaze) - procedee conexe/alte procedee de sudare (brazare, lipire/sudare cu jet de plasmă, sudare semiautomată în mediu de gaz sau sub strat de flux etc.) - prin presiune

2 Operatori sudori: - sudare automată (sub strat de flux, în mediu de gaz, în baie de zgură sau alte procedee) - operatori tăiere (cu arc electric, cu flacără de gaze, cu jet de plasmă sau alte procedee) Pentru a efectua lucrări de sudare în domeniile reglementate este necesar ca sudorii să fie calificaţi şi specializaţi în domeniu. Pentru sudorii care desfăşoară activităţi într-un domeniu supus reglementărilor ISCIR, este necesară cunoaşterea şi aplicarea prevederilor prescripţiilor tehnice, Colecţia ISCIR, aplicabile.

Competentele profesionale dobandite la finalul cursului:

 1. Exploatarea echipamentelor / utilajelor / aparatelor şi a dispozitivelor necesare sudării / tăierii

 2. Pregătirea operaţiei de sudare / tăiere

 3. Aplicarea procedeelor de sudare / tăiere SPECIFICE OCUPAŢIEI

 4. Realizarea operaţiilor post–sudare / tăiere


Avantajele acestui curs:

 • veți obține certificatul necesar pentru orice angajare

 • veți deprinde abilități și cunoștințe noi

 • veți cunoaște ultimele reglementări în vigoare

 

Acte necesare înscrierii:

 • Cerere de inscriere (pusa la dispozitie de catre noi)

 • Acte studii

 • copii acte identiate

 • adeverinta medicala (apt cursuri)


 

Taxa de inscriere:200 lei

Taxa de scolarizare:1800 lei

Inscrie-te Acum
lumina